Mooie blog van Marlies Jansen-Bijzonder Plekje over haar verblijf bij Buitengoed de Gaard.

2016
29.02

Ben jij ook zo dol op kleinschalige vakantieadressen en mijd je standaard bungalowparken? Marlies van Bijzonder Plekje ontdekte een pareltje in Limburg. Samen met man en kinderen logeerde ze in een heuse Pipowagen bij Buitengoed de Gaard.
Ken je dat, dat je ergens komt en meteen alle stress van je afvalt? Dat je je binnen één seconde vrij en blij voelt? Het overkwam mij bij Buitengoed de Gaard. Gewoon páts, zodra we het romantische hek voorbij reden en op het grind onder de bomen parkeerden. Eigenaar Anja wiedde wat in de perken met sneeuwklokjes en krokussen, waar over een paar maanden rozen, vlinderstruiken en fruitbomen bloeien. Geitjes maakten vrolijke sprongen in de wei. En onze dochter Robin was de auto al uit, om te schommelen bij het speeltuintje op het zachte gras. Wat een idylle!

2_hot-tub_pipowagendeluxe_buitengoed_de_gaard__large-1

Ruimte en privacy

Op het royale erf, waar Anja en Bas met hun vijf kinderen in een mooie hoeve wonen, zijn slechts drie accommodaties: het romantische Vierseizoenenhuisje, de grote Mammaloewagen en de Pipowagen-de-luxe, waarin wij verblijven. Hier heb je dus alle rust, ruimte en privacy.

bommetje_1_buitengoed_de_gaard__large-1

Pipowagen

Als ik de deurklink van onze Pipowagen beetpak, voel ik me méér dan welkom: er prijkt een hartvormige hanger aan, met onze namen erop. Binnen vallen we van de ene verbazing in de andere. ‘Kijk, daar staan de schoenen van Pipo de Clown! Daar hangt zijn hoed!’ En wat is de wagen knus ingericht. De hartjes in de luiken bij de bedstee, de handbeschilderde kast, de bijzondere tegeltjes in de badkamer: alles klopt! Ook zijn we verrast dat dit nostalgische onderkomen van zoveel modern comfort is voorzien, zoals een vaatwasser, airco en elektrische bedden in de bedstee. En… we hebben een privé hot tub voor de deur!

Kinderparadijs

buitengoed_de_gaard_laat_de_herfst_maar_komen_____large-1

Wonderlijk: Buitengoed de Gaard is weids en idyllisch, ik ervaar deze plek als rustgevend. Tegelijkertijd is het een vrolijke en fantasierijke plek voor de kinderen. Bij het zelfgebouwde speelhuisje is een mini-hooiberg en staat een nostalgische keukenkast. Er hangen regenlaarsjes in diverse maten. Bij het Vierseizoenenhuisje staat een blauwe Pipo-speelwagen voor als het minder mooi weer is. En ja, er is zelfs een zwembad! Berry en Robin zijn vooral dol op de geitjes. Zodra het kan rennen ze naar Jetje, Bertha en Máxima (inderdaad, net zulke bruine ogen als onze Koningin). Ze knuffelen deze schatten suf en mogen zelfs met ze wandelen.

Weide Wellness

relaxend_bad_in_dutchtub_bij_weide_wereld_wellness_voor_gasten_buitengoed_de_gaard_heythuysen_fotografie_belinda_keulen__large-1

’s Avonds genieten we van de wellness op het terrein. Denk: een schattige saunawagen, design dompelbad, hot tub en nog een Pipowagen om in te relaxen. We hebben ze voor ons alleen. Onze kinderen (10 en 12) zijn nog nooit in een sauna geweest, dus dit is een perfecte gelegenheid het eens uit te proberen. Robin vindt het heerlijk, Berry geniet liever van samen in de hot tub naar de sterrenhemel kijken. ‘Dát is de Kleine Beer. En die felle ster daar, zou dat een planeet zijn?’

Picknickmand

Ontbijt kleiner

Eén ding weet ik zeker na een ontspannen, dromeloze nacht: niets is zo leuk als wakker worden in een bedstee. Zo knus! Extra feestelijk: het ‘Buitengoed’-ontbijt dat voor ons is verzorgd door lunch-, coffee- en tearoom Mélange. Op het door ons gewenste tijdstip wordt een picknickmand vol lekkers bezorgd. Croissantjes, een eitje, gerookte zalm, zelfgemaakte jam, yoghurt met cruesli, vers sap, fruit: wat een verwennerij. Het tweede wat wij zeker weten is dit: hier komen we graag weer terug!

Meer toffe plekken vinden waar je met of zonder kinderen terecht kunt? Bijzonder Plekje weet de leukste stekjes!

Reactiescherm gesloten