Pipowagens in de Gaard

2015
25.04

Paul Kersten schreef een blog op Roermond. com over zijn verblijf bij Buitengoed de Gaard.

In “de tuin van Roermond” wordt een wel heel bijzondere overnachtingsmogelijkheid geboden; in het bosrijke Leudal staan namelijk de luxe ingerichte houten pipowagens van Buitengoed De Gaard. Aan de rand van het dorp Heythuysen staan bij een voormalige boerderij de zeer luxe “Pipo” en “Mammaloe” wagens. De wagens bieden een actuele luxe in een historische setting vol herinneringen aan de oude tv serie. De acteurs van weleer hebben hun sporen in de wagens achtergelaten: met vele handgeschreven teksten van de hoofdrolspelers en met o.a. de authentieke nachtjurk van Mammaloe.


Rett-meisjes en bekende Nederlanders

De pipowagens èn een vierseizoenen-tuinhuis waarin ook overnacht kan worden staan in een parkachtige setting. In dat park komen niet enkel de Pipo acteurs in beeld, maar zijn tal van bekende Nederlanders aanwezig met een door hen geplante boom of plant. Buitengoed De Gaard is een bijzondere overnachtingsplek die ook als buitenverblijf gebruikt wordt voor Rett-meisjes en hun families. Het Rett Syndroom is een zeer zeldzame ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel. Deze complexe genetische afwijking komt vrijwel alleen voor bij meisjes. Bekende Nederlanders als Bartho Braat (Jeff in GTST), Barry Atsma (foto), Angela Schijf, Huub Stapel en Angela Groothuizen hebben hun steun aan Rett zichtbaar gemaakt in de tuin van De Gaard. Meer info over Rett vindt u op de site van de Nederlandse Rett Syndroom vereniging:www.rett.nl.


Warme aandacht en geitjes om mee te spelen

Een verblijf in een Pipowagen in De Gaard is niet alleen bijzonder door deze bekende bezoekers. Elke wagen heeft een eigen houtgestookte hottub in de buitenlucht staan en slapen gebeurt in een heuse bedstee. Op het uitgestrekte terrein lopen bovendien tal van dieren rond, waarmee kinderen naar hartenlust kunnen spelen: konijnen, een zwart schaap en zeer aaibare geiten. De geiten – elk met een eigen naam – hebben bovendien een beroemde herkomst: van boer Frank uit Boer zoekt Vrouw. Ondanks alle bekende Nederlanders is echter vooral de warme aandacht van de gastvrouw en gastheer van De Gaard reden om eens te kiezen voor deze geweldige overnachtingsplek. Zo worden gasten verwelkomd met heerlijk hartvormig gebak, er liggen allerlei cadeautjes klaar en na zonsondergang branden er plotseling tal van theelichtjes op de veranda voor de pipowagen. Tel er de rust van het Leudal bij op en weet dan dat het een onvergetelijke ervaring wordt!

 


Bezoekersinformatie

Buitengoed De Gaard
Familie Versteeg-Peters
Walk 6
6093 GT Heythuysen
tel: 0475-495643
www.buitengoeddegaard.nl
www.pipowagensuperdeluxe.nl

Reactiescherm gesloten